"Mimari Sohbetler" kapsamında; ünlü mimar HAN TÜMERTEKİN’i üniversitemizde ağırladık

İstinye Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı etkinlik, ünlü mimar Han TÜMERTEKİN’in katılımıyla 29 Mart Perşembe günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşti.

Konuşmasına işlevsel tasarım kavramını genel hatlarıyla anlatarak başlayan Han TÜMERTEKİN, ‘’En basit örnekten, kullandığımız devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiğim nokta hakikattir.’’ sözleriyle basit olanı uygulayarak doğruya ulaşmanın zorluğundan bahsetti. Tasarladığı ve içinde bulunduğu mimari projeler üzerinden; kullandığı teknikleri ve mimari düşünce yapısını öğrencilerle paylaşan Han TÜMERTEKİN, tasarım ve uygulama süreçlerindeki bütünlüğün proje üzerindeki etkilerini ayrıntılarıyla anlattı. Mimari proje tasarımında; doğru soru sorulmadan, doğru cevabın verilemeyeceğinin altını çizen Han TÜMERTEKİN, ‘’İşverenin mimardan istediği ve bu bağlamda sürecin nasıl işleyeceği doğru kavranmalı’’ sözleriyle yaratıcılık sürecinde doğru diyalog kurmanın önemine dikkat çekti.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin ‘Mimari Sohbetler’ başlığı ile düzenlediği seminerlerde, alanında uzman mimarlar öğrencilerle bir araya geliyor. Her hafta Türkiye’nin önde gelen mimarlarının deneyimlerini ilk ağızdan duyma fırsatı bulan İstinye Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım fakültesi öğrencileri, sektöre ve mesleğe hazır olarak mezun olma yolunda önemli adımlar atıyor.