İstinye Üniversitesi - Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Şef Yunus Emre Akkor

1975 yılında doğan Yunus Emre Akkor, yirmi yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı ve Orta Doğu, Doğu Akdeniz Mutfakları üzerine uzmanlaşan ve Kültür Bakanlığı tarafından akredite edilen bir şeftir. 2013 yılı Ramazan ayında TRT Türk kanalında, Ramazan'da Osmanlı Sofrası, 2014 yılı Ramazan ayında Türkmax Gurme kanalında Lezzetli Sohbetler isimli programı programı hazırlamış ve sunmuştur.

Birçok sivil toplum kuruluşundan kültürümüzün ve ülkemizin tanıtıma katkılarından dolayı taltif plaketleri ve belgeler almıştır.

Osmanlı Deniz Mutfağı isimli kitabı ile yemek kitaplarının Nobel’i olarak bilinen Gourmand World CookBook yarışmasında 2012 yılı Best Fish and Seafood Book (En İyi Balık ve Deniz Ürünleri Kitabı) ödülünü kazanmıştır. 2014 yılı Temmuz ayında “Ev Yapımı Dondurmalar” ve “Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı” isimli iki adet yeni kitabı daha Alfa yayınevi tarafından basılmıştır.

Aynı zamanda Skylife yazarı, i gala yemeğini hazırlayan aşçıbaşılarından birisidir.

Araştırma alanları: Gastronomi, Osmanlı Mutfağı, yöresel mutfaklar, menü planlama.

Topkapı Kampüsü

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010

Telefon: 0850 283 60 00
Eposta: info@istinye.edu.tr

Mlpcare Medicalpark Liv Hospital VM Medicalpark