İstinye Üniversitesi - Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Exe. Şef Eser Atay

2008 yılında İstanbul Marriott Asia'da Pastane Chef de Partie olarak çalıştı. Daha sonra 2009, Sakarya Grand Otel'de Pasta Şefi olarak çalıştı. 2010 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nden yüksek onur ve üçüncülük derecesi ile mezun oldu. 2013 yılında Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde “Coğrafi İşaretlerin Pazarlama Üzerine Etkisi” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nde Tarih bölümü okumaktadır. 2010-2013 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2014-2017 yıllarında Nişantaşı Üniversitesinde Yiyecek Tarihi ve Coğrafya, Yöresel Mutfak, Mutfak Uygulamaları, Türk Mutfağı, Pastacılık dersleri için eğitmen olarak çalıştı. 2015-2017 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Yiyecek Tarihi ve Coğrafya, Türk Mutfağı, Mutfak Terminolojisi derslerini verdi. Türkiye'nin dört bir yanında seminerler ve workshoplar düzenleyen, bilimsel kongrelere katılan Eser ATAY’ın araştırma alanları ile ilgili makaleleri bulunmaktadır. Halen İstinye Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı'nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Araştırma alanları: Yiyecek tarihi, Türk Mutfağı, Yöresel mutfak, pastacılık, kesme ve pişirme teknikleri.

Topkapı Kampüsü

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010

Telefon: 0850 283 60 00
Eposta: info@istinye.edu.tr

Mlpcare Medicalpark Liv Hospital VM Medicalpark