İstinye Üniversitesi - Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Akademik Kadro

Şef Duygu Tuğcu

Exe.Chef Duygu TUĞCU 1982 yılında İstanbul'da doğdu ve Türkiye'nin önde gelen pasta şefi oldu. Üniversite yıllarında uluslararası finans ve grafik tasarım eğitimi aldı. Türkiye'de ve İngiltere'de profesyonel pasta eğitimi aldı ve her iki üniversiteden de birincilik derecesi ile mezun oldu. Dünya Kupası ve Mutfak Olimpiyatları dahil olmak üzere uluslararası yarışmalarda çok sayıda altın madalya kazandı. Dünyaca ünlü yerlerde çalıştı ve daha sonra Ada Bistro Restaurant ve Pasta Canavarı’nı kurdu. Televizyonda pastacılık üzerine programı olan Şef Duygu TUĞCU, Türkiye ve Avrupa'nın her yerinde geleneksel ve modern pastacılık üzerine seminer ve atölye çalışmaları yapıyor. Ulusal ve uluslararası mutfak yarışmalarında da jüri üyesi. Pastacılık Şefi, Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Milli Takım Kaptanı, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Uluslararası B Tipi Jüri Üyesidir. Halen İstinye Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı'nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Araştırma alanları: Geleneksel ve Modern Pastacılık, Çikolata, Tasarım Kekler, Fransız pastacılığı.

Topkapı Kampüsü

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010

Telefon: 0850 283 60 00
Eposta: info@istinye.edu.tr

Mlpcare Medicalpark Liv Hospital VM Medicalpark